Edmonton Oilers on ollut alkukaudesta NHL:n kuumimpia seuroja Florida Panthersin ohella. Menestyksen salaisuus on ollut erinomainen hyökkäyspeli, jota on johtanut kaksi timanttisen kovaa hyökkäysketjua.

Parantamisen varaa Edmontonin joukkueessa kuitenkin on. Huhujen mukaan Oilers on kiinnostunut maalivahti- sekä puolustajavahvistuksesta.

Markkinoilla olisi kaksi herkullista nimeä tarjolla. Kysymys on vain siitä, onko Edmontonilla rohkeutta toteuttaa isot peliliikkeet. Joukkueen palkkakattotilanne näyttää tulevaisuuden osalta pahalta. Nyt voi olla paras mahdollisuus tavoitella mestaruutta pitkiin aikoihin.

Ensimmäinen siirto olisi hankkia Marc-Andre Fleury Chicago Blackhawksista. Vaihdossa Edmonton voisi antaa Mikko Koskisen, jonka sopimusta on enää vuosi jäljellä. Edmonton haluaisi, että Chicago pidättää maksimit Fleuryn sopimuksesta, jotta seura saisi lisää tilaa palkkakattoonsa.

Toinen askel olisi sopivan puolustajan metsästys. Colorado Avalanchen Samuel Girard on kovin markkinoilla oleva nimi. Sulavaliikkeinen pakki pääsee hyvin pois paineen alta, ja loistavana pelinavaajana Girard tekisi Edmontonin hyökkäyksestä entistäkin vaarallisemman.

Girardin vuosipalkka on varsin maltillinen 5 miljoonaa dollaria eikä Edmontonilla ole siihen varaa. Colorado puolestaan ei huolisi cap dumpeja, vaan seura kaipaa vahvistusta kakkos- tai kolmosketjuunsa. Sopiva pelaaja voisi olla Kailer Yamamoto. Edmontonilla ei kuitenkaan ole varaa tehdä hänelle jatkosopimusta enää ensi kaudelle.

Yamamoto tienaa kaudesta 1,175 miljoonaa dollaria. Maalivahtivaihdon myötä Edmontonilla melkeinpä olisi jo kasassa tarvittava palkkakattotila Girardia varten.

Kumpaankin kauppaan Oilersin pitäisi heittää kylkiäisiksi runsaasti varausvuoroja, mutta kaupat voivat olla sen arvoiset. Nyt voi olla seuran parhaat mahdollisuudet mestaruuteen pitkään aikaan.