NHL:n alkukaudesta 13 pinnaa (6+7) summanneen Jesse Puljujärven syyskaudesta on hyvin vaikeaa etsiä epäkohtia. Pelaaja on asettunut Edmonton Oilersin kärkiketjuihin tehoillen ja Edmonton johtaa läntistä konferenssia 11 pelin 18 pinnalla.

Eteenpäin ”biisonimies” on mennyt myös englannin puhumisessa. Se on hieno homma, sillä aikoinaan kieli takelteli pahemman kerran. Pistepörssin kärkimies Leon Draisaitl oli kehunut Puljujärven englantia NHL:n verkkosivujen jutussa ansaitusti.

– Hänen englantinsa on paljon parempaa, kuten olemme sanoneet. Hän teki sen eteen kovasti töitä ja ansaitsee tunnustusta siitä, koska ei kielten oppiminen ole helppoa.

Oilersissa suomalaisvärejä hyökkääjän lisäksi on kantanut konkarimaalivahti Mikko Koskinen. Pakki Markus Niemeläinen kuuluu organisaatioon, muttei taalaliigaporukkaan.

– Englannin osaamisen myötä hänen kanssaan on vain helpompi jutella. Se antaa hänelle tilaisuuden olla oma itsensä ja hän on hauska tyyppi, joten viihdymme hänen ympärillään. Hän sopii joukkueeseemme täydellisesti.

Öljypaitojen kausi jatkuu perjantain vastaisena yönä. Vieraskaukalossa vastaan asettuu Boston Bruins.