Viime kauden Stanley Cup -finalisti Montreal Canadiens on voittanut alkukauden 13 ottelustaan vain kolme. Itäisen konferenssin jumboksi valahtaneen seuran pudotuspelipaikka alkaakin karata jo hyvissä ajoin ennen kauden toista puolikasta.

NHL-asiantuntija Ismo Lehkonen seuraa Canadiensia sisäpiiripaikalta tämän pojan Artturi Lehkosen pelatessa seurassa. Lehkonen avaa Kimanttia-podcastissa syitä Habsin tämän kauden mahalaskun taustalta.

– Se tapa, millä ne meni viime vuonna, niin siellä oli runkosarjassa yksi pelaaja per kentällinen, joka fuskasi älyttömästi omaan päähän ja niiden pelifiilis meni siihen, jos ylivoima ei toiminut. Kun runkosarja päättyi, pelaajat päättivät, että ylivoimapelaaminen ei saa tappaa momentumia, jos ei tule maalia. Alivoiman ne pisti timanttiseen kuntoon. Siinä se menestysresepti oli.

– Kun tämä kausi alkoi, siellä on ollut aina yksi tai kaksi pelaajaa per kentällinen, jotka on saalistanut omia tehopisteitä. Niemisen Villen termein Montrealin pelitapa on ollut tuolla rosterilla: puolusta henkesi kaupalla, pidä pakka tiiviinä ja lyhyillä vaihdoilla all in. Se on ollut alkukauden kateissa. Siinä se on lyhykäisyydessään, Lehkonen niputtaa.

Myös useat tärkeät poissaolot ovat syöneet Canadiensin alkukauden pistesaraketta. Kapteeni ja puolustuksen liideri Shea Weber saattaa olla jo pelannut viimeisen NHL-pelinsä. Ykkösvahti Carey Price on vasta palailemassa joukkueen harjoitusvahvuuteen.

Lehkosen haastattelu Kimanttia-podcastissa kuunneltavissa kokonaisuudessaan täältä.