Toronto Maple Leafs on napannut alkukauden 12 ottelustaan seitsemän voittoa, mutta varsinkin seurajohdon supertähtiin nojaava palkkakattosuunnittelu ihmetyttää NHL-piireissä vuodesta toiseen.

Seura maksaa jo valmiiksi kolmelle hyökkäyksen kärkimiehelleen yli 10 miljoonan dollarin vuosipalkkoja. Tuoreimpana Leafs antoi puolustaja Morgan Riellylle 7,5 miljoonan dollarin vuosipalkan takaavan jatkosopimuksen, joka astuu voimaan ensi kaudella. Tuolloin seuran palkkakatosta 47,5 miljoonaa dollaria uppoaa viiteen kalleimpaan pelaajaan.

Viaplayn NHL-asiantuntija Ismo Lehkonen lataa tuoreessa Kimanttia-podcastissa suorat sanat Leafsin rajusti kahden kerroksen ajattelumalliin perustuvasta cap hit -hallinnasta, jossa kärkimiehet vievät leijonanosan niin palkoista kuin peliajoistakin. Alemmat ketjut Leafs on sen sijaan tottunut miehittämään edullisilla täytemiehillä.

– Siinä on käynyt vähän niin, että se muu osasto top 6:n toisella puolen on vähän fanipoika-osastoa. Ne taputtaa siellä, kun muut pelaa sen 24-25 minuuttia. Siitä puuttuu tietty intohimo pelata joukkueena, Lehkonen tylyttää.

– Kaiken lisäksi pakisto on tosi ohkainen ja kun maalivahtiosastokaan ei ole ihan änärin kärkeä, niin kyllä Toronto on tällä hetkellä toisi vaikeassa palapelissä. En millään usko sen pärjäämiseen, Lehkonen arvioi vuodesta toiseen runkosarjassa kärkisijoille sijoittuvan, mutta pudotuspelien avauskierroksella kyykkäävän Leafsin tilanteen.

Voit kuunnella tuoreimman Kimanttia-jakson kokonaisuudessaan täältä.