Kaapo Kakko on saanut tällä kaudella runsaasti kritiikkiä Pohjois-Amerikassa. Suomalaislupaus on saanut viime kausia enemmän vastuuta ja ketjukaveritkin ovat olleet kohdallaan New York Rangersin kakkosketjussa. Silti tehoja ei ole tullut ja pelisuorituksetkin ovat olleet valjuja.

Pohjois-Amerikassa Kakolle on jo soviteltu floppi-leimaa otsaan. Asia ei kuitenkaan ole niin yksinkertainen. Kakon tilastoissa on paljon samaa Jesse Puljujärven kanssa, joten ehkä Kakkokin lyö läpi vasta vanhemmalla iällä. Asian nosti esiin Edmonton Oilersia seuraava toimittaja Jim Matheson.

– Rangers on ilmeisesti tuonut Kaapo Kakon NHL:n liian hätiköiden juuri niin kuin Oilers teki Jesse Puljujärven kanssa, kun kumpikin oli kärkivarauksia. Jessellä oli 17 maalia ensimmäisissä 139 pelissään. Kakolla on 23 maalia 121 pelissä Rangersille, Matheson vertailee.

– Jesse lopulta hoksasi, miten hommat toimii. Hän on tehnyt 20 maalia viimeisissä 75 pelissää Oilersissa.

Kakko on nyt 20-vuotias. Puljujärvi on 23-vuotias, ja hän on vasta tällä kaudella murtautunut NHL:n eliittiin. Kymmenessä pelissä Puljujärvi on nakuttanut tehot 5+7=12.