Jarmo Kekäläisen neuvottelutaktiikoista tipahti uutta tietoa – tästä yksityiskohdasta Columbus-pomo ei tingi

© Kuva: Getty Images

NHL:n arvostetuimpiin sisäpiiritoimittajiin lukeutuva Pierre LeBrun paljastaa The Athleticin kolumnissaan yksityiskohtia Columbus Blue Jacketsin GM Jarmo Kekäläisen sopimustaktiikoista neuvottelupöydässä.

Toimittajan mukaan suomalaispomo välttää viimeiseen asti siirtopykälien sisällyttämistä pelaajasopimuksiin.

– Blue Jackets välttää viimeiseen saakka siirtopykäliä. Itse asiassa, heillä on palkkakattonsa alla vain yksi rajoitetun siirtopykälän omaava pelaaja, Sean Kuraly. Zach Werenskin rajoitettu siirtopykälä astuu voimaan kahden vuoden päästä. Kolmen muun pelaajan, Elvis Merzlikinsin, Oliver Björkstrandin ja Boone Jennerin rajoitetut siirtopykälät astuvat voimaan ensi kaudella, LeBrun kirjoittaa.

Täyden siirtopykälän antaminen pelaajalle on Kekäläisen tapauksessa lähes mahdoton ajatus.

– Niin kauan, kun meillä ei ole yhtään täyden siirtopykälän sisältävää sopimusta, olen ok rajoitettujen siirtopykälien kanssa, jotka sisältävä 8-10 joukkuetta, joihin pelaajaa ei voi kaupata. On olemassa hyvin rajattu määrä pelaajia, joilla annamme rajoitetun siirtopykälän. Sen sijaan emme tee lainkaan sopimuksia, joissa on täysi siirtopykälä, Kekäläinen taustoittaa The Athleticille.

Kekäläisellä on takavuosilta huonoja kokemuksia pelaajan sopimuksiin sisältyneistä siirrot estävistä pykälistä. Kekäläinen ei saanut tähtivahtiaan Sergei Bobrovskia kaupatuksi miehen viimeisellä Blue Jackets -kaudella johtuen pelaajan haluttomuudesta siirtyä NHL:n häntäpään seuroihin.