Buffalo Sabresia NHL:n debyyttikaudestaan 2015 alkaen edustanut ja joukkueessa rivimiehen paikalta ensiksi apukapteeniksi ja sitten kippariksi noussut Jack Eichel on ollut seuran johtoportaan kanssa ilmiriidoissa pidemmän aikaa. Taustalla on kiusallinen niskavamma.

Viime kaudella vain 21 ottelua pistein 2+16=18 (-9) pelanneen jenkin leiri ja seura ovat hyvin eri mieltä siitä, miten vamma tulisi hoitaa. Lisäksi sentteri on halunnut siirtoa pidemmän aikaa muualle, loukkaantuneenakin.

Nyt asiaan on ottanut kantaa NHL-pomo Gary Bettman. Hän kertoi Sportsnetille olevansa perillä kapteenin natsat menettäneen yhdysvaltalaisen tilanteen kokonaiskuvasta ja lisäksi hän kertoi ymmärtävänsä vamman hoitotavasta johtuvat erimielisyydet.

Tapuaksessa kenenkään osoittelu sormella ei auta nyt mitään. Juuri Buffaloon kakkosena kesällä 2015 varatun Eichelin tilanne on kurja, sillä loukkaantuneena olevaa pelaajaa tahtoo tuskin monikaan seura. Sentterin nykyinen sopimus taalaliigan surkimuksen kanssa päättyy kauteen 2025-26.

– Tämähän on kauhea tilanne. Ensinnäkään ei ole reilua osoittaa sormella oikeassa tai väärässä olevaa osapuolta. Eiköhän tässä ole kaikilla pohjimmiltaan aidot halut. Vamma on haastava diagnooseineen ja hoitoineen, sanoi Bettman, jonka mukaan tapaus vaatii edelleen kärsivällisyyttä.

Jenkkisentteri debytoi taalaliigassa kaudella 2015-16, mutta pudotuspelit ovat jääneet joka ikinen sesonki haaveeksi. Uran 375 runkosarjapeliä ovat tuoneet tilille tehot 139+216=355 (-69).