Winnipeg Jetsistä lähteneen Sami Nikun käytös ei joukkueen treeneissä miellyttänyt kaikkia osapuolia etenkään viime vuoden puolella. Winnipeg Sun -lehti kirjoitti pelaajasta erikoisia väitteitä, jotka viittasivat Haapavedeltä lähtöisin olevan pakin käytöksen olleen haitaksi hänelle itselleen.

– Kesän 2020 harjoitusleirillä pelaajalla oli saumat jättää menneet taakse, mutta hän oli yleensä ensimmäinen jäältä treeneissä poistunut kaveri, aviisi aloitti.

Alle 20-vuotiaiden maailmanmestari pelasi taalaliigassa korkeimmillaan vain 30 ottelua per runkosarja. Ne tulivat tilille Jetsissä sesongilla 2018-19.

– Kokoonpanoon yrittävälle kaverille tuollainen käyttäytyminen on kuolemanloukku noin valmennuksen ja joukkuekaverien näkökulmasta tarkasteltuna.

Sen verran Nikun käytöksestä kirjoittanut lehti antoi armoa, että aukeamattomat solmut saattoivat olla pelaajan lisäksi yhtä lailla myös seuran vikaa. Jetsissä oli pakin vuosina 2017-21 sellaisia kollegoita, jotka eivät rehellisesti sanottuna olleet mitään ihan ihmeellisiä seppiä taalaliigaan.

Pitkästä takatukastaan tuttu suomalainen ehti pelaamaan taalaliigassa Jetsin väreissä neljän kauden aikana vain 54 ottelua pistein 2+8=10.