Vancouver Canucksin ja ruotsalaisen ykkössentteri Elias Petterssonin jatkosopimusta on odoteltu NHL-piireissä koko kesän ajan.

Upein tehoin tulokassopimuksensa läpi pelaneen 22-vuotiaan entisen vitosvarauksen uskotaan allekirjoittavan seuransa kanssa maksimipituisen, kahdeksan vuoden jatkosopimuksen.

Sportsnetin sisäpiiritoimittaja Elliotte Friedmanin mukaan Canucks on tällä hetkellä pidemmällä neuvotteluissa tähtipuolustajansa Quinn Hughesin, kuin Petterssonin kanssa.

Friedmanin tietojen mukaan Petterssonin leirin katseet on suunnattu juuri nyt Minnesotaan ja siihen, minkä arvoisen jatkosopimuksen Wild ja Kirill Kaprizov saavat aikaiseksi. Kaprizovin uskotaan allekirjoittavan seuransa kanssa lähiaikoina viiden vuoden sopimuksen, joka takaisi venäläistaiturille arviolta yhdeksän miljoonan dollarin vuositienestit.

Hughesin tapauksessa vertailukohteita sen sijaan löytyy. 21-vuotiaan tehopuolustajan uskotaan havittelevan samanlaista sopimusta, jonka Miro Heiskanen (8×8,45m) tai Cale Makar (6×9 m) allekirjoittivat taannoin omien seurojensa kanssa.