Urheilumediajätti The Athletic on julkaissut arvionsa Suomen jääkiekkomaajoukkueen kokoonpanosta vuoden 2022 helmikuussa starttaaviin Pekingin olympialaisiin.

Leijonien nuorta joukkuetta kuvaillaan potentiaaliseksi mitaliehdokkaaksi, jonka vahvuutena on maalivahtipeli ja laaja hyökkäysmateriaali.

The Athletic uskoo, että Leijonien ykkösvahtina toimii Nashville Predatorsin Juuse Saros. Sivuston mukaan Sarosin paikka Suomen ykköstorjujana on käytännössä sementoitu, ellei Tuukka Rask tee ihmepaluuta takaisin NHL-kaukaloihin.

Suomen hyökkäyksen uskotaan olevan tulivoimainen sekä kykeneväinen puolustuspelaamiseen. Suomen kuumimpien NHL-supertähtien Aleksander Barkovin ja Mikko Rantasen johtamaan ykkösketjuun kaavaillaan Predatorsin kanssa jatkosopimuksen vastikään solminutta Mikael Granlundia.

Leijonien kakkosketjuun nostettiin Carolina Hurricanesin suomalaistutkapari Sebastian Aho ja Teuvo Teräväinen, höystettynä maalitykki Patrik Laineella.

– Suomella voi olla koko turnauksen mielenkiintoisin hyökkäys. Barkov ja Rantanen ovat joukkueen tähtiä, kun taas Granlund on luotettava pelaaja (ykkösketjun) vasemmalla laidalla. Kärkiketju oli helppo kasata yhteen, The Athetic -sivusto kertoo.

– Sen jälkeen iso kysymys kohdistuu Patrik Laineeseen, joka olisi helppo jättää ulos joukkueesta kahden viime kauden esitysten perusteella. Laineen tasoista maalintekijää on kuitenkin vaikeaa sivuuttaa lopullisesta joukkueesta. Jos hän löytää vireensä maajoukkueessa, niin voi pojat! Hänelle TOP-6-roolin antaminen heti alkuunsa vaikuttaisi järkevimmältä idealta, sivusto jatkoi.

Yksi merkittävä pelaaja, joka puuttui täysin The Athleticin kaavailemista kokoonpanoista, oli New York Rangersin hyökkääjä Kaapo Kakko.

– Huomaatte varmasti, että Kakon nimi puuttui täysin kokoonpanosta. Tällä kertaa Jesse Puljujärvi oli vain sopivampi vaihtoehto. Puljujärvi on loistava luistelija, jonka fysiikka on kunnossa. Vaikka Puljujärvi saikin hyötyä (tilastoihinsa) Connor McDavidin vierellä pelaamista, on hän silti kehittynyt hyväksi kahden suunnan pelaajaksi. Eeli Tolvasen valinta taas perustellaan sillä, että hänet täytyy saada ylivoimalle. Nämä valinnat jättävät Kakon ulkopuolelle, sivusto perusteli.

Leijonien arvioidut kokoonpanot Pekingin olympialaisiin:

Maalivahdit:

Juuso Saros

Antti Raanta

Kevin Lankinen

Puolustajaparit:

Miro Heiskanen – Rasmus Ristolainen

Esa Lindell – Henri Jokiharju

Juuso Välimäki – Sami Vatanen

Mikko Lehtonen – Jani Hakanpää

Hyökkäysketjut:

Mikael Granlund – Alexander Barkov – Mikko Rantanen

Patrik Laine – Sebastian Aho – Teuvo Teräväinen

Joonas Donskoi – Roope Hintz – Kasperi Kapanen

Joel Armia – Erik Haula – Jesse Puljujärvi

Ylimääräiset hyökkääjät: Eeli Tolvanen, Jesperi Kotkaniemi