Oulun Kärppien 18-vuotias hyökkääjälupaus Ville Koivunen varattiin tänä kesänä Carolina Hurricanesiin toisen kierroksen 51. valinnalla.

Hurricanesin toimia tarkkaan seuraava CanesCountry-sivusto pitää Koivusta yhtenä NHL:n varaustilaisuuden kovimpana ”ryöstövarauksena”.

Sivuston mukaan Koivunen on vielä tällä hetkellä jääkiekkoilijana pahasti raakile, mutta potentiaalia nuorella oululaisella on sitäkin enemmän.

– Jos Koivunen pääsee potentiaaliinsa, niin ei ole kohtuutonta odottaa hänestä yli 60 tehopisteen miestä NHL:ään. Hän on todellinen uhka, sillä hän pystyy pelaamaan ykkösketjussa ja ensimmäisessä ylivoimakoostumuksessa. Koivusella voi kestää kolme tai neljä vuotta NHL-tason saavuttamiseen, mutta Hurricanes valitsi pelaajan, joka voi saapua NHL:ään myrskyn lailla. Koivunen oli potentiaalinsa takia meidän ehdoton suosikkivaraus tänä vuonna. Hurricanes sai 51. vuorolla pelaajan, jolla on TOP-10 -potentiaalia. Muut NHL-seurat tulevat katumaan sitä, että he jättivät hänet varaamatta, CanesCountry-sivusto hehkuttaa.

183-senttinen ja 75-kiloinen laitahyökkääjä pelasi viime kaudella Kärppien A-junioreiden mukana 38 ottelua kirjaten tehopisteet 23+26=49.

Koivunen edusti myös Pikkuleijonia alle 18-vuotiaiden MM-kisoissa. Taiturimainen hyökkääjä kirjasi turnauksen seitsemässä ottelussa komeat tehopisteet 4+6=10.