Seuraavan NHL-kauden alkuun on vielä runsaasti aikaa. Joukkueen voimasuhteet ovat kuitenkin alkaneet hahmottua. NHL Networkin lähetyksessä käytiin läpi, millä joukkueilla on ensi kauden paras puolustus. Asiantuntijana oli Stanley Cup -mestari ja entinen puolustaja Ken Daneyko.

Jaetulle viidennelle sijalle sijoittuivat Boston Bruins ja New York Islanders. Daneyko kommentoi, että kummallakin joukkueella on laadukkaita puolustajia, mutta etenkin joukkueena puolustaminen on näiden seurojen vahvuus.

Kolmas sija meni Dallas Starsille. Daneyko hehkutti etenkin joukkueen suomalaisosastoa.

– Kun heillä on nimiä kuten Miro Heiskanen, John Klingberg ja Esa Lindell, heillä on vahva nippu kasassa, Daneyko hehkuttaa.

– Sitten heillä on iso mies takalinjoilla, Jani Hakanpää. Sellaisiakin kavereita tarvitaan. Hän tuo joukkueeseen kokoa ja fyysisyyttä. Hän on yksi kovimmista taklaajista.

Erityishehkutusta sai nuori Heiskanen.

– Heiskanen on yksi lempipelaajistani. Hän tuo mieleeni Scott Niedermayerin, ja se on iso kohteliaisuus. Niedermayer on kaikkien aikojen lempipelaajani, ja pelasin pitkään hänen kanssaan.

NHL:n paras puolustus puolestaan on Tampa Bay Lightningilla. Daneyko antoi suuren arvon Victor Hedmanille, joka on ollut vuosien ajan NHL:n parhaimpia pakkeja.

LUE MYÖS: Aleksander Barkovista tulossa vapaa agentti – pitäisikö Floridan kaupata hänet pois? Näin GM vastaa

NHL:n parhaat puolustukset

  1. Tampa Bay Lightning
  2. Colorado Avalanche
  3. Dallas Stars
  4. Vegas Golden Knights
  5. Boston Bruins & New York Islanders