Minnesota Wildin ja hyökkääjä Kevin Fialan sopimusneuvottelut eivät ole edenneet. Asiat tuskin ovat lähellä ratkaisua, sillä seura haki välimieskäsittelyä. Välimieskäsittelyssä neutraali osapuoli tekee oman ehdotuksensa kummankin perustelut huomioon ottaen.

Yleensä käsittelyä on hakenut pelaaja itse. Nyt käsittelyä haki Wild, joten Fiala saa ehdottaa sopimuksen kestoa. Jos hän olisi hakenut välimieskäsittelyä itse, seura olisi päättänyt keston.

Odotettavasti Minnesota haluaa pitkän sopimuksen tehohyökkääjänsä kanssa. Fiala taas hakee lyhyempää diiliä. Yleensä asia menee toisinpäin.

The Athleticin toimittaja Michael Russo selitti, miksi pitkä sopimus voisi olla Fialalle katastrofi.

– Kesän aikana Fialan nimi on kiistatta noussut esiin treidipuheissa. Jos Wild ei saa hänelle kahta vuotta pidempää diiliä, hänen vaihtoarvonsa laskee pitkässä juoksussa. Esimerkiksi, millä todennäköisyydellä Buffalo Sabres haluaisi Fialan osana Jack Eichel -pakettia, jos he uskovat hänen lähtevän kahden vuoden sisällä? Russo kirjoittaa.

– Samoin tässä vaiheessa, miksi Fiala haluaisi pitkän sopimuksen, jos hänestä tulisi silloin houkutteleva Sabresille tai jollekin muulle joukkueelle?

Minnesota siis haluaisi Fialalle pitkän sopimuksen, jotta hänet olisi helpompi kaupata vaihdossa uuteen vahvistukseen. Fiala taas tuskin haluaa päätyä mihin tahansa seuraan seuraavaksi seitsemäksi vuodeksi, joten hän ei halua pitkää sopimusta.

Fiala oli viime kaudella yksi Minnesotan tehokkaimmista pelaajista. 50 runkosarjaottelussa hän nakutti tehot 20+20=40.