Colorado Avalanche varasi Nathan MacKinnonin vuoden 2013 NHL-varaustilaisuuden ensimmäisenä pelaajana. Odotukset olivat kovat, ja MacKinnon on niihin myös vastannut.

Urallaan MacKinnon on ylittänyt 90 tehopisteen rajapyykin jo kolmesti. Parhaimmillaan hän oli kauden 2019-20 pudotuspeleissä. 15 matsissa sentteri tykitti hurjat tehot 9+16=25.

Entinen joukkuekaveri Nikita Zadorov paljasti venäläismedialle, mitä MacKinnonin menestyksen takana on: hurja määrä työtä ja omistautumista.

– Hän on todellinen ammattilainen. Hänellä on ravintoterapeutti, jolle hän maksaa 50 000 dollaria vuodessa. Hänellä on lääkäri tai fysioterapeutti, joka asuu hänen kanssa. Joka päivältä hän maksaa 1000 dollaria ja sen lisäksi vuokraa vielä asunnon. Hänellä on oma kokki, jolle hän maksaa toiset 100 000 dollaria vuodessa. Hän sijoittaa itseensä ja omaan kroppaansa, jotta hän voi pelata parhaalla mahdollisella tasolla, Zadorov kertoo.

– Hän on hullu. Hän syö järkevästi eikä juo. Hän juo ainoastaan vettä. Kaksi vuotta sitten Coloradossa hän hankkiutui eroon kaikesta popkornista, jäätelöstä ja jälkiruuasti pukuhuoneessa ja ottelua edeltäviltä aterioilta. Hän jopa kielsi juustokastikkeen pastasta. Hän vaihtoi pastankin kikhernepastaan, jossa on enemmän proteiinia.

Kovalle vaatimustasolle on vain yksi tavoite.

– Hän sanoo: ”Kaverit, jos te haluatte syödä tuollaista roskaa niin tehkää se sarjatauolla. Kun tulette tänne, niin sellaista ei tehdä, sillä me voitamme Stanley Cupin”, Zadorov kertoo.