Aleksandr Ovetshkin on yksi kaikkien aikojen maalintekijöistä NHL:ssä, sillä venäläisseppä keikkuu kyseisen tilaston kuudentena 730 runkosarjamaalilla. Marcel Dionnen viidenteen sijaan matkaa on maalin verran, ja kärkeen Wayne Gretzkyn paikalle 164 pömpeliä.

Stanley Cup -voittaja rustasi äskettäin 40 miljoonan arvoisen ja viiden vuoden mittaisen pahvin, Gretzkyn kärkipaikka mielessään. Laitahyökkääjä myönsi kiinnostuksen kaikkien aikojen ykkössijaa kohtaan NHL:n nettisivuilla.

– Sen takia haluan pelata vielä viisi vuotta. Haluan saada The Great Onen kiinni, joten miksipä ei? Jos nousen toiseksi, niin tiedän senkin olevan aika hyvä juttu, syyskuussa 36 vuotta täyttävä konkari sanoi.

Voi tietysti olla, että ikä hidastaisi tai vaikuttaisi muilla tavoin pelaajan iskukykyyn. Viime kaudella Caps-kippari iski vain 24 maalia, joka oli hänen pienin määrä koskaan – samalla runkosarja pelattiin toki tiivistetysti.

– Ennätykseen yltäminen tulee olemaan vaikeaa, mutta mistäs näitä koskaan tietää. Haluan tehdä parhaani yltääkseni historiaan. Minulla on ilo pelata hienojen pelaajien kanssa upeassa joukkueessa. Katsotaan, mitä alkaa tapahtumaan.

Joukkue puolestaan yrittää ensi kaudella Stanley Cupia. Sen vahvistivat sekä Ovetshkin että Capitalsin omistaja Ted Leonsis.