Todella vaikean viime kauden NHL:ssä nähnyt Patrik Laine solmi Columbus Blue Jacketsin kanssa jatkosopimuksen äskettäin, kun pelaaja hyväksyi seuran tarjoaman perustarjouksen. Suomalaisen sopimus kantaa yhden kauden, ja se takaa hänelle samat palkkatulot kuin viime kaudella – 7,5 miljoonaa dollaria.

Viime talven 46 ottelua toivat kahdessa eri joukkueessa kaikkiaan tehot 12+12=24 (-28). Sinitakkien GM Jarmo Kekäläinen kuitenkin jaksoi puolustaa urallaan alle 20-vuotiaiden maailmanmestaruuden ja Suomen mestaruuden voittanutta peluria esimerkiksi NHL:n suomenkielisillä sivuilla.

– Patrik on vakiinnuttanut paikkansa NHL:n parhaiden maalintekijöiden joukossa vain 23-vuotiaana. Hänellä oli vaikea kausi 2020-21, niin kuin monella muullakin pelaajalla, mutta luotamme siihen, että hän palaa tasolleen ensi kaudella. Hän on poikkeuksellinen lahjakkuus, joka suhtautuu peliin intohimoisesti. Hän on jatkossa tärkeä palanen organisaatiotamme.

Toki kaikki tietävät, mitä maalitykki Laine parhaimmillaan on. Reppu on pölissyt runkosarjassa jopa 44 maalin ja 70 pisteen edestä.

– Viime kausi oli vaikea, mutta olen jättänyt sen jo taakseni. Odotan, että pääsen taas Columbukseen ja voin auttaa joukkuetta menemään eteenpäin. Kesäharjoitteluni on sujunut hyvin, ja olen innoissani siitä, mitä sekä minulla itselläni että joukkueellamme on edessä.

Columbuksen koko viime kausi oli täynnä turbulenssia. Joukkue jäi keskisen divisioonan viimeiseksi, ja 48 pistettä oli pienimpiä koko taalaliigassa.