NHL:n varaustilaisuus on upeita hetkiä täynnä. Jokainen varaus tarkoittaa unelmien täyttymystä, minkä näkee nuorten miehen alkujen kasvoilta, kun NHL-joukkue huutaa heidän nimensä draftissa.

Tähän The Athletic ehdottaa mullistavaa muutosta. Sen julkaiseman mielipidekirjoituksen mukaan olisi hyvä idea antaa pelaajille enemmän valinnanvapautta.

Ehdotetussa järjestelmässä korkeimmalle sijoitetut pelaajat saisivat ensimmäisellä kierroksella valita itse, mihin joukkueeseen menevät. Seuraavat kuusi kierrosta etenisivät entiseen tyyliin.

  • Ensimmäiselle kierrokselle päässyt pelaaja voisi myös olla valitsematta joukkuetta, jolloin hän päätyisi jälkimmäisille kierroksille. Jos hänen kanssaan ei tehtäisi tulokassopimusta ensimmäisen vuoden aikana, hän päätyisi uudestaan varauskelpoiseksi seuraavana vuonna
  • Yksi joukkue voisi tehdä korkeintaan kaksi varausta ensimmäisellä kierroksella. Jos se tekisi kaksi varausta, he menettäisivät yhden seuraavan kauden varauksistaan
  • Jokaisen joukkueen ei tarvitse tehdä varausta ensimmäisellä kierroksella

Kirjoittajan mielestä esimerkiksi Connor McDavid, Patrik Laine ja Jack Eichel ovat kärsineet nykyisestä järjestelmästä merkittävästi. Kirjoituksen mukaan parhaiden lupausten tulisi saada päättää heidän uransa suunnasta.

Draftin mullistaminen pakottaisi kuulemma alisuorittavat joukkueet parantamaan toimintaansa sen sijaan, että heitä palkittaisiin huonoudestaan. Yhtenä argumenttina on myöskin se, että uusi järjestelmä mahdollistaisi joukkueiden paikallisten pelaajien kasvattamisen jo nuoremmasta iästä lähtien.

Artikkelissa ymmärretään, ettei ehdotus tule suurella todennäköisyydellä koskaan tapahtumaan, ja sitä mieltä olivat myös agentit, kykyjenetsijät ja muut NHL:n parissa työskentelevät toimijat. Hänen mukaansa ehdotus sai toisaalta erittäin paljon vastakaikua samoilta henkilöiltä. Ongelmana ehdotuksessa nähtiin mahdollinen sarjan muuttuminen huomattavasti entistä epätasaisemmaksi.