Hiljattain päättynyt NHL-kausi sisälsi onnistumisten lisäksi myös jättimäisiä riman alituksia. Kaksi joukkuetta olivat taaperruksessaan ylitse muiden.

Tässä listaus odotukset pahimmin pettäneistä joukkueista.

5. Colorado Avalanche

Colorado Avalanche oli yksi suurimmista Stanley Cup -suosikeista kauteen lähdettäessä. Erinomainen runkosarja ei vähentänyt menestyspaineita, mutta niin vain Avs kaatui toisella kierroksella divisioonafinaalissa voitoin 4-2 häviten neljä ottelua putkeen Vegas Golden Knightsille.

4. Dallas Stars

Dallas Stars lähti kauteen Stanley Cupin finaalit tuoreessa muistissa. Joukkueen runko oli kokenut muutoksia lähinnä loukkaantumisten muodossa, sillä Aleksander Radulov ja Tyler Seguin olivat suurimman osan kaudesta sivussa. Pudotuspelien ulkopuolelle joutuminen oli siitä huolimatta alisuoritus.

3. Toronto Maple Leafs

Toronto Maple Leafs teki sen taas, mutta jaksoi silti yllättää. Tällä kertaa sulaminen playoff-sarjan ratkaisuhetkillä tapahtui edelliskertojakin näyttävämmin. Voitoin 3-1 Montreal Canadiensiä vastaan ensimmäisen kierroksen ottelusarjaa johtanut Pohjoisen divisioonan ykkönen hävisi kolme ottelua putkeen selkä seinää vasten tippuen jo ensimmäisellä kierroksella

2. Buffalo Sabres

Kauden kovin pohjanoteeraus tuli Buffalo Sabresiltä. Paljoa siltä ei odotettu, mutta muun muassa Taylor Hallin hankinta antoi olettaa, että Sabres pyristelisi edes vähän vastaan. Niin ei käynyt, vaan buffalolaisjoukkue rikkoi tappioputkellaan ennätyksiä ja oli koko NHL:n huonoin.

1. Columbus Blue Jackets

Odotuksiin nähden heikoimman kauden pelasi ylivoimaisesti Columbus Blue Jackets. Pierre-Luc Dubois’n haluton hiihtely alkukaudesta löi alkutahdit Patrik Laineen ja koko joukkueen käsittämättömälle sukellukselle. Pudotuspelijoukkueeksi ennakoidut sininutut jäivät koko divisioonan viimeisiksi.