Tähtipuolustaja Seth Jonesin kauppaaminen on yksi Columbus Blue Jacketsin GM Jarmo Kekäläisen kesän tärkeimmistä tehtävistä.

The Athleticin NHL-toimittaja Corey Pronman vertaa 26-vuotiaan Jonesin tilannetta Erik Karlssonin siirtoon Ottawa Senatorsista San Jose Sharksiin vuonna 2018. Senators sai tuolloin tuhdin korvauksen kaksinkertaisen Norris-voittajan kauppaamisesta.

– Neljän seuran uskotaan olevan kärkisijoilla kilpailussa Jonesista. Nämä seurat ovat Chicago Blackhawks, Colorado Avalanche, Los Angeles Kings sekä Philadelphia Flyers.

– Vuonna 2018, Ottawa treidasi Karlssonin Sharksiin vaihdossa Chris Tierneyyn, Rudolfs Balcersiin, Dylan DeMeloon, Joshua Norrisiin, sekä 1. ja 2. kierroksen varausvuoroihin yhdessä kahden ehdollisen varausvuoron kanssa.

– Totta puhuaksemme, Karlsson oli vuonna 2018 äärimmäisen vakuuttavalla tasolla, mikä tekee eron Jonesiin nähden. Hän oli voittanut kaksi Norris-palkintoa. Hänellä oli lisäksi allaan kolme kautta lähes piste per peli -keskiarvolla. Hän oli tuossa vaiheessa yksi sukupolvensa parhaimmista hyökkäävistä puolustajista, Pronman vertailee.

Toimittaja muistuttaa samaan hengenvetoon myös Jonesilla olevan Karlssoniin nähden omat vahvuutensa.

– Jones on paljon parempi kahdensuunnan pelaaja, joskin hänen hyökkäyspään tehonsa ovat vain keskinkertaisella tasolla. Jones ei ole koskaan sijoittunut neljättä sijaa korkeammalle äänestettäessä vuoden parasta puolustajaa.

– Näihin faktoihin pohjautuen Blue Jackets voi odottaa Jonesista pienempää korvausta kuin se, mitä Senators sai aikoinaan Karlssonista. Toisaalta, Kekäläinen saattaa nostaa pelaajansa arvoa, mikäli hän saa luotua seurojen välille kunnon tarjouskilpailun, Pronman muistuttaa.

Jones kieltäytyi taannoin neuvottelemasta jatkosopimuksesta Columbuksen kanssa. Blue Jacketsin ykköspuolustajan nykyinen pahvi kattaa vielä tulevan NHL-sesongin.