Nikita Kutsherovin pelikunto seitsemännessä välieräpelissä New York Islandersia vastaan oli arvoitus. Tampa Bay Lightningin ykköstykki loukkaantui ottelusarjan kuudennen pelin alussa.

Ennen ottelua päävalmentaja Jon Cooper sanoi, ettei tiennyt olisiko venäläistähti kokoonpanossa ratkaisevassa Game 7:ssä. Lopulta Kutsherov pelasi, ja ottelun jälkeen hän kiisti pelaamisensa epävarmuuden.

— Ei ollut puhettakaan pelaisinko vai en, pudotuspelien pistepörssin ykkönen totesi. Tunsin oloni hyväksi. Me päätimme, että mitä muutakaan tekisimme. Kyseessä on seiskapeli, silloin pitää uhrata itsensä, pelata näissä tilanteissa ja jakaa se jätkien kanssa.

28-vuotiaan hyökkääjän kommentit olivat täydellisessä ristiriidassa Cooperin kanssa. Päävalmentaja seisoi ottelun jälkeenkin silti sanojensa takana.

— Minusta ei tuntunut samalta, Cooper kertasi. Olen iloinen että hänestä tuntui hyvältä, se on ainoa mielipide joka ratkaisee. Mutta se oli riskialtista. Mielestäni se oli iso kannustin meidän pukukopissamme, koska en ole varma että pelaajat uskoivat hänen pelaavan.