Buffalo Sabresin toimiston puhelimet käyvät juuri nyt kuumina kapteeni Jack Eichelin treidin tiimoilta, paljastaa TSN:n sisäpiiritoimittaja Pierre LeBrun.

Toimittajan mukaan Eichelin siirtoneuvotteluissa on nyt tosi kyseessä. LeBrun arvioi Sabresin kauppaavan supertähtensä toisaalle vielä ennen NHL:n pudotuspelien päättymistä.

LeBrunin tietojen mukaan Sabresin GM Kevyn Adamsin yhtenä vaatimuksena siirrolle on vaihdossa Sabresin suuntaan liikahtava tämän kesän draftin ykköskierroksen varausvuoro. Eichelia havittelevista seuroista Columbus Blue Jacketsilla on käytettävissään peräti kolme ykköskierroksen varausoikeutta tulevaan draftiin.

Myös NHL-toimittaja Lyle Richardson uskoo Columbuksella olevan tällä hetkellä etulyöntiasema Eichelin nappaamiseksi.

– Blue Jacketsilla on 25 miljoonaa dollaria vapaata palkkatilaa ottaakseen kontolleen Eichelin (10 miljoonaa dollaria vuodessa) sopimuksen. Seuralla on lisäksi kolme ykköskierroksen varausvuoroa. Sabres tarvitsee vahvistusta maalivahtiosastolleen ja Blue Jackets on raporttien mukaan kiinnostunut luopumaan Joonas Korpisalosta ja Elvis Merzlikinsistä vahvistaakseen kokoonpanonsa muita osa-alueita, Richardson paljastaa.

– Ehkäpä tässä olisi sopiva kauppakumppani. Ja hemmetti, kenties Columbus on valmis lisäämään Patrik Laineen mukaan pakettiin siinä tapauksessa, että sille tulee ongelmia kiinnittää tätä pitkällä jatkosopimuksella, Richardson arvioi.

Laineen innostus pidempään jatkosopimukseen Blue Jacketsin kanssa saattaisi tosin kasvaa täysin uusiin sfääreihin siinä tapauksessa, että GM Jarmo Kekäläinen onnistuisi naaraamaan Eichelin tämän tutkapariksi.

Sabresin ja Blue Jacketsin toimistoilla eletään joka tapauksessa juuri nyt tulevaisuuden kannalta jättimäisten päätösten aikaa.