Tampa Bay Lightningia epäiltiin huonon runkosarjan lopun jälkeen, mutta pudotuspeleissä se on jälleen näyttänyt kyntensä. Florida Panthers ja Carolina Hurricanes kaatuivat vaivattoman oloisesti, mikä teki hallitsevasta Stanley Cup -voittajasta suuren suosikin myös tämän kauden mestariksi.

Mestaruuteen vaaditaan luonnollisesti pääsemistä finaaliin, ja tässä vuosi toisensa jälkeen menestyksellään ”yllättävä” New York Islanders laittoi juuri kapuloita rattaisiin. Long Islandilta Tampa Bayhin vierasottelua varten matkannut altavastaaja nappasi voiton lukemin 2-1.

Ottelu oli tasakentällistä tasaista alusta loppuun, mutta suuri ero pelaamisessa syntyi ylivoimalla. Islandersilla oli vaikeuksia päästä alueelle, kun taas Lightning sai maalintekopaikan toisensa jälkeen. Jonkin verran tilastoja vääristää se, että Islanders puolusti johtoaan koko kolmannen erän.

Islanders oli nollata Lightningin Brayden Pointin kaventaessa pelin ylivoimalla vasta ottelun viimeisellä minuutilla. Islesin maaleista vastasivat Mathew Barzal ja Ryan Pulock.

Ensimmäinen ottelu tilastojen valossa:

Laukaukset maalia kohti: 31-31
Maalintekopaikat: 38-27 Lightningille
Vaaralliset maalintekopaikat: 14-10 Lightningille
Corsi (blokatut, ohi menneet ja maalia kohti osuneet laukaukset): 55% Lightningille