NHL:ssä koettiin tiistain vastaisena yönä samalla sekä erikoinen että suomalaisittain kurja tapaus: Boston Bruinsin tähtivahti Tuukka Rask otettiin ottelussa NY Islandersia vastaan vaihtoon toisella tauolla, kun tähtivahti oli päästänyt kahdessa ensimmäisessä erässä peräti neljä takaiskua. Tapaus, jota harvoin näkee.

Edellisen kerran tätä on nähty yhden kerran pudotuspeleissä. Ensimmäinen oli vuonna 2018 itäisen konferenssin ensimmäisen kierroksen pelissä, kun Toronto Maple Leafs oli latonut neljä maalia 13 laukauksella.

Isles voitti pelin 5-4 siirtyen ottelusarjassa johtoon voitoin 3-2. Sillä on ottelusarjan katkaisun paikka torstaiyönä.

Savonlinnalaisvahti joutui vaihtoon sekä heikon suorituksen että varotoimenpiteen takia. Raskin tilastoihin merkittiin 12/16 torjuntaa.

– Kyseessä oli huoltotoimi, joka oli vain tehtävä. Hän ei ollut sataprosenttisessa kunnossa. Ehkä hän olisi voinut palata takaisin askiin, mutta päätimme olla toimimatta niin, päävalmentaja Bruce Cassidy pyöritteli NHL:n nettisivuilla suhteellisen mystiseen sävyyn.

Cassidy sanoi odottavansa Raskin pelaavan kuudennessa osassa, vaikka pelaaja on kärsinyt luotsin mukaan ottelusarjassa ”kiusallisista vammoista”. Silti paluuseen uskoo myös joukkuekaveri David Pastrnak.

– Joo, ei siitä ole epäilystäkään. Hän on yksi maailman parhaista maalivahdeista.