Calgary Flamesin sysimusta kausi NHL:ssä tarkoittaa suurella todennäköisyydellä sitä, että seuran johtoportaassa mietitään nyt tarkkaan tulevaisuuden suuntaviivoja myös ns. tähtipelaajien jatkon osalta.

Ottawa Sunin sisäpiiritoimittaja Bruce Garrioch vahvistaa kanadalaisseuran olevan valmis lähtemään eri teille jättipalkkaa nauttivan kärkisentterinsä Sean Monahanin kanssa.

– Flames kuuntelee tarjouksia Monahanista. Hän teki vain 10 maalia ja 28 tehopistettä pelaamissaan 50 pelissä, eikä mies ole vastannut läheskään hänen ylleen ladattuihin odotuksiin. 6,375 miljoonan dollarin vuosipalkan sisältävä sopimus kattaa vielä kaksi seuraavaa kautta.

– Hän olisi lyhyen ajan ratkaisu joukkueelle, joka tarvitsee välitöntä apua hyökkäykseensä. Sopimuksessa on 10 joukkuetta sisältävä siirtokieltopykälä, Garrioch luettelee ja mainitsee Ottawa Senatorsin yhtenä potentiaalisena siirtokohteena siinä tapauksessa, että Monahan suostuisi luopumaan siirtopykälästään siirtyäkseen uudelleenrakennuksen keskellä olevaan organisaatioon.

Potentiaalia 26-vuotiaassa sentterissä kieltämättä on. Kanadalainen iski vielä kaudella 2018-19 pelaamissaan 78 runkosarjapelissä taululle tehot 34+48=82.