Latvian Riiassa MM-kisoissa taistelevan Suomen NHL-vahvistuksista toinen, eli Arttu Ruotsalainen avasi maalihanansa torstaina Italiaa vastaan. Suomi voitti 3-0 Buffalo Sabres -pelurin ja Tony Sundin (2) maaleilla.

– Onhan se aina hienoa tehdä maali ja saada onnistumisia. Totta kai se ruokkii itseluottamusta ja rentouttaa tekemistä. Tässä on pystynyt nostamaan peli peliltä tasoa, mutta aika paljon pystyy parantamaan. Hyvään suuntaan ollaan menossa, pelaaja hengähti Riiassa Italia-taiston tauottua.

Tällä seurajoukkuekaudella Suomessa ja Pohjois-Amerikassa kaikkiaan 26 maalia latonut oululainen kuvaili NHL-lupaus Anton Lundellin tekoja mahtavin sanoin. Miehet ovat ketjukavereita.

– Mun mielestä ollaan pelattu pari ihan hyvää peliä. Ei se parasta ole vielä, mutta hyvään suuntaan ollaan menossa.

– Lunkka on hyvä pellaaja ja hän pystyy pitämään kiekkoa. On hienoa pelata hänen kanssaan, hän tuo kiekollista taitoa hyökkäyspäähän, ja pystyy tekemään pienpelejä, yhden maalin hyökkääjä ylisti.

– Tehokkuus pystyy olemaan aika paljon parempaa, mutta paikoille ollaan päästy.

Alle 18-vuotiaiden MM-hopeamitalisti Ruotsalaisen mukaan maalintekopaikoissa pitää olla tehokkaampi.

– Tietty suoraviivaisuus ja nälkä pitää näkyä – että haluaa tehdä maaleja ja saada tulosta aikaan. Se on meidän ketjun homma.

Espoolaislähtöinen Lundell on Florida Panthersin vuoden 2020 ykköskierroksen 12. varaus. Hän tuli Riikaan silti Liigasta, ja Ruotsalainen siis rapakon takaa. Vire on ollut parempaan päin alati.

– Tässä on isompaa kaukaloa ja aikaeora sun muuta, joten hetki menee, että pääsee peliin mukaan. Mutta hyvin on pystynyt parantamaan peli peliltä. Pikkuhiljaa taso nousee, ja kun kovat pelit alkavat, pitää silloin olla parhaasaa iskussa, NHL-pelaaja kuittasi tyynesti.