Mikko Rantasen ja Joonas Donskoin tähdittämä Colorado Avalanche sinetöi maanantaiyön 5-2-voitolla paikan NHL:n pudotuspelien toiselta kierrokselta. Se irtosi parin vuoden takaiselta mestarijoukkue St. Louis Bluesilta tylyin voitoin 4-0.

– Tämä oli luultavasti vaikein peli meille, mutta pelasimme silti melko hyvin. Veikkaan, että olemme toisen osan tavoin onnellisia pelitavastamme. Paketoimme sarjan kahdessa viimeisessä pelissä todella hyvin, Mikko Rantanen iloitsi Coloradon nettisivuilla.

Alkukesän pudotuspeleissä maalipaikkoja urakalla tuhlaillut Rantanen sai nyt hanansa auki niitattuaan ratkaisupelissä tehot 1+1. Nousiaisten timantin koko pudotuspelirupeaman saldo on 1+6=7, jolla irtoaa pistepörssin kuudes sija. Suomalainen vastasi tärkeästä 3-2-voittomaalista.

Colorado-pelaajista kahden pisteen Rantasen lisäksi valokeilaan nousi taas tehoillut, ja pistepörssin kärjessä paahtava Nathan MacKinnon. Pisteet 1+1 summanneen kanadalaisen saldoksi jäi neljässä pelissä 6+3=9, ja samalla hänestä tuli ensimmäinen Coloradon ja sitä edletäneen Quebec Nordiquesin pelaaja, joka on pystynyt latomaan yhdeksän pinnaa neljä ottelua käsittäneessä sarjassa.

NHL Public Relations

@PR_NHL
Nathan MacKinnon (6-3—9 in 4 GP) is the first player in @Avalanche / Nordiques history to collect nine points in a series while playing only four games. #StanleyCup

#NHLStats: media.nhl.com/public/news/14…

– Löysimme tavan pelata sellaista jauhavaa kiekkoa. Kaikki tietävät, että meidän leiristä löytyy nopeutta ja taitoa, mutta pudotuspeleissä on maltettava myös jauhaa. Teimme sitä parissa viimeisessä matsissa, Rantanen jatkoi.

Kahden pisteen suomalainen (+1) sai peliaikaa reilut 22 minuuttia. Toinen Stanley Cup -mestaruuden jahtia jatkava sinivalkoinen, eli Joonas Donskoi ei onnistunut latomaan tehoja (0) vajaan 15 minuutin urakassa. Bluesilaista kautensa päätti maailmanmestari Niko Mikkola (0+0, 13.10, -1).

Nyt pikkuisen huilin saava Colorado kohtaa kakkoskierroksella joko Vegas Golden Knightsin tai Minnesota Wildin. Parin voitot ovat ensiksi mainitulle 3-1.