Olli Määttä siirtyi täksi kaudeksi suurin odotuksin Los Angeles Kingsiin, jossa asiat eivät kuitenkaan sujuneet odotetulla tavalla.

26-vuotias suomalaispuolustaja sai vastuuta 41 ottelussa, joissa syntyi ainoastaan neljä syöttöpistettä. Määtän mukaan kausi oli kaikkea muuta kuin onnistunut.

– Oli se itselle aika iso pettymys. Taso heitteli paljon, vaikka odotin itseltäni paljon, Määttä sanoi MM-kisojen lehdistötilaisuudessa.

Seuraavaksi puolustaja nähdään Leijonien paidassa miesten arvokisoissa, jossa odotukset ovat jälleen korkealla. Määttä haluaa, että hänelle jää kaudesta parempi maku ja samalla hänellä on isot odotukset joukkueen menestymisen suhteen.

– Siitä jää aina loppuelämäksi muisto, jos joukkueen kanssa saavuttaa jotain. Ja aina, kun Suomi lähtee pelaamaan, niin se lähtee pelaamaan voitosta. Meillä on hyvä joukkue ja hyvät mahdollisuudet menestyä, Määttä näkee.

Samalla kaksinkertainen Stanley Cup -voittaja kertoi myös, että hän mietti raskaan NHL-kauden jälkeen pari päivää, että haluaako hän lähteä kisoihin vai ei. Lopulta kisoihin lähteminen kuitenkin kiinnosti, sillä hän ei ole pelannut miesten MM-kisoissa ennen, eikä tiedä, milloin seuraava mahdollisuus tulisi.

Miikka Lahtinen
Twitter: @ladalahtinen