NHL:n playoffit pelataan ison yleisömäärän edessä. Eniten yleisöä oli Carolina Hurricanesin ja Nashville Predatorsin välisessä ottelussa, sillä lehtereillä ottelua todisti 12 tuhatta silmäparia.

Turvatoimet eivät ole ihan samaa mallia kuin Suomessa. Yleisön toivotaan käyttävän maskeja, mutta kuten kuvasta näkyy, niitä ei käytetä oikein kovin isolla prosentilla. Maskien käyttöön ei Suomeen välittyvän kuvan perusteella erityisemmin puututa.

Esimerkiksi Pittsburgh Penguins vaatii areenalle pääsyyn kysymyslomakkeen täyttämistä. Lomakkeessa kysytään, onko henkilöllä itsellään tai jollain hänen seurueestaan ollut koronatartunta tai sen oireita. Jos vastaus kaikkeen on kieltävä, pääsee katsoja halliin. Aiemmin sisäänpääsyyn vaadittiin todistus joko negatiivisesta koronatestistä tai rokoteohjelman läpikäynnistä.

Chris Johnston

@reporterchris
Attendance for #StanleyCup Playoffs

12,000 -- G1, Preds @ Canes
9,646 -- G1, Lightning @ Panthers
8,683 -- G1, Wild @ Golden Knights
5,333 -- G1, Bruins @ Caps
5,333 -- G2, Bruins @ Caps
4,672 -- G1, Isles @ Pens

Yhdysvalloissa rokotustilanne on parempi kuin Suomessa, mutta suunnilleen puolet on vielä rokottamatta. Oheisessa tviitissä näkyvistä yleisömääristä puuttuu Colorado Avalanchen ja St. Louis Bluesin välisen ottelun yleisömäärä, joka oli rajoitettu 7750 katsojaan.

NHL-playoffeja jo isännöineiden piirikuntien täysi-ikäisten asukkaiden rokotusprosentit:

Pittsburgh Penguins: 52 prosenttia
Carolina Hurricanes: 54 prosenttia
Florida Panthers: 45 prosenttia
Vegas Golden Knights: 40 prosenttia
Washington Capitals: 47 prosenttia
Colorado Avalanche: Ei virallisia tilastoja