NHL:n runkosarja on jo suureksi osaksi päättynyt. Pudotuspelit alkavat viikonloppuna, vaikka osa pohjoisen divisioonan runkosarjamatseista on vielä pelaamatta.

NHLSuomi kasasi tähdistökentällisen runkosarjan suurimmista onnistujista.

Maalivahti: Juuse Saros, Nashville Predators

Monet maalivahdit erottuivat runkosarjassa edukseen. Andrei Vasilevski ja Semjon Varlamov pelasivat erinomaisesti, mutta kumpikaan heistä ei joutunut samanlaiseen testiin kuin Juuse Saros Nashvillen maalilla. Suomalaisnuorukaisen torjuntaprosentti oli 92,7, ja hän oli ehdottomasti suurin yksittäinen syy, miksi Nashville ylipäätään pääsi pudotuspeleihin.

Puolustaja: Adam Fox, New York Rangers

Adam Fox oli kauden suurin läpimurtopelaaja. 23-vuotias jenkkipakki oli puolustajien pistepörssin kakkonen 47 tehopisteellä, ja hän on ykkössuosikki Norris Trophyn voittoon. Tehotilastokin jäi komeasti 19 pykälää plussalle, vaikka Rangers jäi pudotuspelien ulkopuolelle.

Puolustaja: Cale Makar, Colorado Avalanche

Cale Makarin peli on aina viihdyttävää katsottavaa. Kaiken takana on samettinen luistelu, mutta häneltä löytyy myös kiekollisia taitoja, rohkeutta ja röyhkeyttä. Pistekeskiarvolla mitattuna Makar oli runkosarjan kunkku, kun hän paukutti pisteen per peli.

Cale Makar lähtee metsästämään pudotuspeleihin kirkastamaan viime kauden pudotuspelipettymystä. Kuva: Getty Images

Vasen laitahyökkääjä: Brad Marchand, Boston Bruins

Brad Marchand on tähdistökentän kokenein pelaaja, mutta ikä ei vielä miehen otteissa näy tippaakaan. Pienikokoinen laitahyökkääjä tekee kentällä kaikkea mahdollista: maaleja, pisteitä, taistelee ja ärsyttää vastustajia. Marchandin tempuista voi olla montaa mieltä, mutta siitä ei voi kiistellä, etteikö hän olisi yksi NHL:n parhaista pelaajista.

Keskushyökkääjä: Connor McDavid, Edmonton Oilers

Connor McDavid oli kauden ehdoton ykköstähti. Viime kaudella jotkut puhuivat, että onko Nathan MacKinnon sittenkin maailman paras jääkiekkoilija. Siitä ei tarvitse enää turista. Ennen kauden alkua fanit miettivät vitsikkäästi, että saako McDavid 55 ottelussa rikottua 100 tehopisteen rajapyykin. Se kävi lopulta helposti.

Oikea laitahyökkääjä: Mikko Rantanen, Colorado Avalanche

Coloradossa on jo pitkään ylistetty Mikko Rantasta. Tutkapari Nathan MacKinnon on selvästi ollut ärsyyntynyt siitä, kuinka aliarvostettu suomalaishyökkääjä liigassa on. Tällä kaudella Rantanen näytti, että syöttämisen lisäksi häneltä löytyy erinomainen laukaus. Jos hän olisi pelannut pohjoisessa divisioonassa, olisi Rantanen saattanut juhlia maalipörssin voittoa Auston Matthewsin sijaan.