Viime vuodet Toronto Maple Leafsin ykkösvahdin viittaa kantanut Frederik Andersen on palaamassa tositoimiin. Tarkoituksena on, että hän pelaa jo ensi yönä Ottawa Senatorsia vastaan.

Tanskalaisvahdin alkukausi oli vaikea, kun kiekko tarttui varusteisiin alle 90 prosentin varmuudella. Hankaluudet kasvoivat, kun Andersen loukkaantui vakavasti maaliskuun puolivälin tienoilla.

31-vuotias veräjänvartija on pelannut jo kaksi peliä AHL-joukkue Toronto Marliesin maalilla loukkaantumisensa jälkeen. Hänen tilastonsa näistä otteluista eivät mairittele, mutta lähes 400 NHL-ottelua pelanneella kassarilla näytöt olivat jo annettu, ja otteluissa pelaamisen tarkoitus oli puhtaasti saada pitkäaikainen luottovahti takaisin pelikuntoon.

Maple Leafs on varmistanut jo Pohjoisen divisioonan voiton, joten tämä on loistava tilaisuus antaa entiselle Anaheim Ducksin maalivahdille mahdollisuus palata takaisin totutulle tasolleen. Andersenin hyviä otteita tarvitaan, sillä tanskalaista paikkaamaan hankittu David Rittich ei ole vakuuttanut.

Pudotuspeleissä vastaan asettuu ensimmäisen kerran yli 40 vuoteen Montreal Canadiens. Ottelusarjaan ykkösvahtina oletettavasti lähtee kuitenkin Jack Campbell, joka on loistanut Andersenin loistaessa vain poissaolollaan.