Nyt on selvää, etät viime syksynä Stanley Cupia juhlinut Tampa Bay Lightning ja Aleksander Barkovin kipparoima Florida Panthers tulevat iskemään yhteen NHL:n pudotuspelien avauskierroksella. Joukkueet keikkuvat keskisessä divisioonassa toisena ja kolmantena tasapisteissä, ja kaiken kukkuraksi ne mittelevät keskenään vielä viikonvaihteessa kahdesti runkosarjan päätöksessä.

Asetelmat ovat herkulliset, ja jatkopeleihin toisen kerran peräkkäin yltäneellä Floridalla tulee olemaan edessä kivenkova haaste.

– Runkosarjakohtaamiset tekevät tästä siinä mielessä helpompaa, että tunnemme toinen toisemme. Ensimmäiset pudotuspelimatsit ovat yleensä sellaisia tunnustelumatseja. Videoiden avulla toki voi selvittää paljon, Tampa-luotsi Jon Cooper pyöritteli NHL:n nettisivuilla.

Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella kuudesti, ja keskinäisten voitot ovat tasan 3-3.

– Enää ei ole olemassa mitään salaisuuksia, kun olemme pelanneet niin monta kertaa vastakkain. Pelaajat ovat tuttuja. En halua sanoa paikkaa helpoksi, koska pudotuspeleissä ei ole koskaan helppoa. Mutta nyt tavallaan äijät tietävät, mitä odottaa.

Joukkueiden pelaajista tehokkain on Panthersin Jonathan Huberdeau saldolla 19+40=59. Barkov seuraa kakkosena lukemin 26+30=56 ja Tampan Brayden Point kolmosena tehopistein 23+25=48.

Jatkopaikka kahdeksan parhaan joukkoon irtoaa neljällä voitolla.