Ei ole kulunut kauaa aikaa siitä, kun Nashville Predatorsin puhuttiin kärsivän maalivahtiongelmista. Viime aikoina kritiikki on jäänyt vähiin. Nashvillen Juuse Saros on nimittäin ollut viime aikoina yksi NHL:n kuumimmista maalivahdeista.

Kiekkoraamatuksi usein kutsuttu The Hockey Newskin hehkutti suomalaisvahtia hiljattain artikkelissaan.

– Juuse Saros Vezina-kandidaatti? Se olisi ollut hölmö ennustus ennen kauden alkua – hitto vie, se olisi ollut hölmöä vielä maaliskuun alussakin. Entäs nyt? Se ei ole enää yhtään niin hullua, artikkelissa kirjoitetaan.

The Hockey News nosti myös esiin mielenkiintoisen tilastofaktan Saroksen kaudesta. Hänellä on koko NHL:n toiseksi paras torjuntaprosentti viidellä viittä vastaan: 94,5. Edellä on ainoastaan on Tampa Bay Lightningin Andrei Vasilevski, mutta hänen edessään pelaa myös huomattavasti vahvempi puolustus.

– Vasilevski on ollut loistava ja Philipp Grubauer, ennen koronatartuntaa, esiintyi niin ikään loistavalla tasolla. Mutta Saros antaa jatkuvasti joukkueelleen mahdollisuuden voittaa isoista loukkaantumisista huolimatta. Heidän joukkueensa vaikutti jäävän ulos pudotuspeleistä, mutta nyt he ovat tukevasti mukana kisassa.