Brad Marchandin rottamaisuudesta puhutaan niin paljon, että välillä meinaa unohtua, miten hyvä pelaaja on kyseessä. Boston Bruinsin varakapteeni on tälläkin kaudella tehnyt 35 otteluun 47 pistettä, mikä tarkoittaisi 82 ottelun runkosarjassa 110 tehopisteen vauhtia.

Washington Capitalsia vastaan 32-vuotias kanadalainen teki yhden kautensa hienoimmista päästessään alivoimalla puolikkaaseen 2vs1-tilanteeseen Patrice Bergeronin kanssa. Harvinaisen kovaa alas päin polkenut Aleksander Ovetskin peitti syöttölinjan Bergeronille, joten Marchandin piti tehdä oma ratkaisunsa.

Marchandin oma ratkaisu oli upea kärkiveivi, jolla hän vei Jeff Schultzin kahville. Tämän jälkeen hän malttoi viedä kiekkoa vielä kauemmas rystypuolelle, mikä huiputti sekä ohi liukuneen Ovetskinin että vastaan tulleen maalivahti Ilja Samsonovin. Tämän jälkeen pienikokoinen laitahyökkääjä saattoi laittaa kiekon tyhjään maaliin.

Marchand on Bruins-historian ahkerin alivoimamaalien tekijä. 786 ottelun uralla tämä maali oli uran 30. alivoimalla, mikä riittää NHL:n historiassa sijalle 22. Kärkeen on vielä matkaa, sillä kaikkien aikojen eniten alivoimamaaleja tehnyt pelaaja on Wayne Gretzky, joka viimeisteli urallaan 73 osumaa alivoimalla.