Kaudella 2017-2018 Eeli Tolvanen nousi suuren kiekkoyleisön tietoisuuteen. Kirkkaimpia hetkiä olivat loistava kausi Jokereissa sekä valinta tähdistökentälliseen Pyeongchangin olympialaisissa. Keväällä syntyi myös kolmevuotinen tulokassopimus Nashville Predatorsin kanssa. Tolvaselta odotettiin paljon, ja syystäkin.

Seuraavan kahden kauden aikana peliaikaa tuli käytännössä ainoastaan farmin puolella, mutta syystä tai toisesta, Predatorsin ykkösvaraus kesältä 2017 ei pystynyt murtautumaan pelaavaan NHL-kokoonpanoon.

Tällä kaudella Tolvasella on ollut aivan erilainen meininki kaukalossa. 21-vuotias Nummelan Palloseuran kasvatti on vakiinnuttanut paikkansa Predatorsin kokoonpanossa ja pystynyt myös tekemään hyvin tulosta. Tolvanen on päässyt pelaamaan myös ykkösketjussa suuressa roolissa ja saanut lisäksi ylivoimavastuuta.

Juuri tällä hetkellä Tolvanen on ehdottomasti Predatorsin tulosyksikön pelaajia, jolta on lupa odottaa tehoja illasta toiseen. Juuri tätä Predators, suomalaiset kiekkoseuraajat ja varmasti Eeli itsekin on odottanut ehkä heti ensimmäisestä sopimusvuodesta lähtien.

Tolvaseen kohdistuneet suuret odotukset alkavat nyt realisoitua. Voidaankin puhua jo läpimurrosta.

Nashville taistelee parhaillaan keskisen divisioonan viimeisestä pudotuspelipaikasta. Viime kierroksilla Tolvanen on ollut joukkueensa parhaimmistoa, sillä hän viilettää parhaillaan viiden ottelun pisteputkessa. Tuon putken aikana myös joukkue on voittanut kaikki ottelunsa.

Tolvanen tulee näillä näytöillä olemaan tärkeä palanen Predatorsille myös tulevaisuudessa. Täytyy muistaa, että Tolvanen on kuitenkin vasta 21-vuotias, joten aikaa NHL-uran luomiselle on vielä runsaasti.

Ensimmäinen steppi, pelipaikka NHL:stä, on nyt saavutettu.

Joni Alatalo