Jääkiekkomaailmassa valtavan paljon voittanut Washington Capitalsin Aleksandr Ovetshkin rikkoi taas keskiviikkoyönä merkittävän rajapyykin, kun hyökkääjä iski 3-1-voittoon päättyneessä NY Islanders -pelissä yhden osuman.

Häkki oli Stanley Cup -voittajalle uran 718., ja tuo on peräti kudenneksi eniten koko sarjassa. 0,61 maalia ottelua kohden iskenyt tykki pudotti taakseen Phil Espositon, seuraavaksi edessä on Marcel Dionne 731 osumalla.

CapitalsPR

@CapitalsPR
Alex Ovechkin scores his 12th goal of the season and his 718th career goal, passing Phil Esposito (717g) for the sixth-most goals in NHL history.

– Ei sillä ole väliä – onetimer, ranne, ohjaus. Maali on maali. Onhan niitä kiva tehdä. Sain upean syötön, eikä minun tarvinnut muuta kuin lyödä kiekko verkkoon, venäläinen sanoi NHL:n nettisivuilla vaatimattoman oloisesti.

Kun Ovetshkin lisäksi saalisti pelissä syöttöpisteen, tuli venäläisestä 35. maagisen 1300:n NHL-pisteen rajan saavuttanut pelaaja kautta historian. Noista rajapyykin rikoneista vain viisi on eurooppalaisia pelureita.

StatsCentre

@StatsCentre
Before his 718th career goal in tonight's @Capitals win, Alex Ovechkin collected an assist to get him to the 1300 career point milestone. With it, he joined just 4 others on this list as he has closed to within 94 points of becoming the NHL's leading point getter among left wings

Kuluva kausi on ollut yli 1 300 NHL-ottelun miehelle vaikeahko, sillä 24 pelissä hän on latonut vain tehot 11+10=21 (-6).