Minnesota Wildin suomalaisvahti Kaapo Kähkönen on tällä hetkellä kenties kuumin sinivalkoinen pelaaja koko taalaliigassa. Kun joukkue voitti keskiviikkoyönä Arizona Coyotesin numeroin 3-0, kasvatti maalilla 31 torjuntaa ottanut suomalainen voittoputkeaan edelleen.

Se on nyt peräti yhdeksän koitoksen mittainen, ja tuo on viidenneksi pisin NHL:n tulokasveskarit huomioiden kautta aikain! St. Louis Bluesin Jordan Binnington pystyi yhtä pitkään kaudella 2018-19, mutta muutoin kyseinen temppu on ollut luokkaa harvinaisuus 2000-luvulla.

Kuten oheinen twiitti osoittaa, ei 2000-luvulla vähintään vastaavaan ole pystynyt kukaan näiden kahden herran lisäksi.

NHL Public Relations

@PR_NHL
Rookie @KaapoKahkonen turned aside all 31 shots he faced to improve to 9-0-0 in his last nine appearances dating to Feb. 18. Only four rookies in NHL history have posted a longer win streak. #NHLStats

Nollapeli oli nuorten maailmanmestarille taalaliigassa toinen, ja voitto jo 12:s kaikkiaan 16 ottelussa. Kähkönen on pysäytellyt pikkumustia peräti 93,6 prosentin varmuudella.

Wild on läntisessä konferenssissa vahvoilla, kun se keikkuu peräti kakkosena. Eroa kärkeen on vain kaksi pinnaa, ja toisaalta ensimmäinen karsiutujan paikka on takana jo yhdeksän pisteen päässä.