Viime yönä Anaheim Ducksin luvuin 3-1 taalaliigassa voittanut San Jose Sharks on kyntänyt tällä kaudella syvällä, ja nyt joukkue keikkuu läntisessä divisioonassa viimeistä edellisenä. Pudotuspelipaikka on tasaisessa lohkossa jo seitsemän pisteen päässä.

Joukkuetta kolmatta kautta edustava, ja heikkojen otteidensa takia rajustikin risuja siellä täällä saanut apukippari Erik Karlsson puhuu NHL:n nettisivuilla joukkueen tilasta kovaan sävyyn.

– En allekirjoittanut sopimusta aikoinaan tänne käydäkseni läpi uudelleenrakennusta tai kokeakseni muuta sellaista, mitä koin vuosien ajan Ottawa Senatorsissa, pakki lataa.

– Tämä on mitä on. Mielestäni meidän on löydettävä rakentamisen keinot nykyisen ydinryhmän kanssa ja lisäksi selvittää tavat olla kilpailukykyisiä tulevina vuosina.

Jopa Stanley Cupin loppuottelussa sekä konferenssifinaalissa lähivuosina pelannut Sharks on kellahtanut sarjan terävimmästä kärjestä ulos, ja viime syksynä se ei yltänyt enää edes pudotuspeleihin. Karlsson on nähnyt nämä kaikki käänteet.

– Viime kauden jälkeen oli selvää, ettemme tule olemaan sellainen joukkue, mikä olimme minun tänne tullessa, ruotsalainen huokaa.

– Joukkuekavereista, valmentajista ja henkilökunnasta huokuva omistautuminen tosin osoittaa minulle sen, että meillä kaikilla on edessä iso tulevaisuus, tällä kaudella 21 ottelussa vaisut tehot 2+7=9 summannut pakki jatkaa.

On puhuttu, että Sharksin pitäisi päästä Karlssonista, reilun 11 000 000 dollarin cap hitin kalliista pelurista irti keinolla millä hyvänsä.

Pelaaja itse kommentoi mahdollisia muita edessä olevia kauppoja. NHL:n siirtotakarajapäivä on 12. huhtikuuta.

– Tämän sarjan yksi vaikeimmista asioista on hyvien joukkuekavereiden, ihmisten menettäminen. Sellaista emme halua käydä läpi, mutta se on toisaalta asia, johon meistä ei kukaan pysty vaikuttamaan.

– Ainoa hallittavissa oleva asia on se, miten käsittelemme itseämme, miten käyttäydymme ja miten muut suhtautuvat meihin.