Miro Heiskasen alkukausi Dallas Starsin puolustuksen liiderinä on sujunut tehojen valossa alle odotusten.

21-vuotias suomalaistähti on kasannut 16 ottelussa tehot 0+9, mutta varsinkin maalitilin nollalukema antaa ainakin hieman syytä huoleen.

The Athleticin Saad Yousuf esittää artikkelissaan paljon puhuvan kysymyksen: ovatko muut seurat keksineet lääkkeen Heiskasen pysäyttämiseksi vai onko taustalla vain heikko joukkue? Toimittaja nostaa esille varsinkin yhden huolestuttavan tilastofaktan.

– Heiskanen laukoi tulokaskaudellaan keskimäärin 4,4 kertaa ottelussa. Viime kaudella keskiarvo nousi 4,9 laukaukseen. Tämän kauden alun lukema on ainoastaan 2,9 laukausta ottelua kohti. Kyseessä on hyvin merkittävä pudotus ja siihen on tultava muutos, toimittaja luettelee.

Stanley Cupin finaaleihin viime kaudella itsensä selvittäneen Starsin kausi on sujunut muutenkin alakanttiin. Useiden tähtipelaajiensa loukkaantumisista kärsinyt joukkue on napannut 16 ottelustaan vain kuusi voittoa ja se majaileekin tällä hetkellä divisioonansa jumbosijalla 10 pisteen päässä pudotuspelipaikasta. Starsin onneksi joukkue on koronakaranteeninsa vuoksi pelannut 4-6 ottelua muita divisioonan joukkueita vähemmän.