Pittsburgh Penguinsin Kasperi Kapanen teki edellisottelun penkityksensä jälkeen tehokkaan paluun joukkueensa pelaavaan kokoonpanoon ja iski voittomaalin jatkoajalla Washington Capitalsia vastaan varhain keskiviikkoaamuna.

Amerikkalaismediat ovatkin sittemmin antaneet ansaitut kehut nopealle suomalaislaiturille, josta kaavailtiin täksi kaudeksi tutkaparia itselleen Sidney Crosbylle.

– Kun pelaat Sidney Crosbyn rinnalla, sinun on oltava valmiina antamaan kaikkesi ja oltava oikeassa paikassa, koska yhdeksän kertaa kymmenestä Crosby myös toimittaa kiekon perille, The Hockey Writers -sivusto muistuttaa.

– Kapanen oli todellinen tuholainen hyökkäysalueella koko ottelun ajan, mikä on juuri sitä, mitä Penguins haluaa häneltä nähdä. Hän oli hyvä ensimmäisestä vaihdosta alkaen ja naulasi Capitalsin arkkuun jatkoajan onetimer-maalillaan, The Athletic säestää.

– On selvää, että valmennus odottaa Kapasen pelaavan kovempaa ja enemmän ”reunalla” sekä tekevän likaista työtä. Hän kuunteli valmennusta ja oli yksi ottelun parhaista pelaajista, sivusto jatkaa.

Kapanen, 24, on merkkauttanut alkukauden 14 pelaamassaan ottelussa nyt tehot 3+6=9.