Teemu Selänteen rinnalle! Alex Ovetshkin iski taas historiankirjoja uuteen uskoon NHL:ssä

© Kuva: Getty Images

Washington Capitals voitti New Jersey Devilsin Suomen aikaa sunnuntai-iltana 4-3 pelissä, jonka voittomaalista vastasi venäläiskonkari Alex Ovetshkin. Osuma oli 35-vuotiaalle pelurille kauden kuudes ja uran 712. runkosarjassa.

Samalla osuma oli historiallinen, sillä nyt Ovetshkin on tehnyt NHL:ssä neljänneksi eniten voittomaaleja kotipeleissä. Niitä on syntynyt 63 kappaletta, eli yhtä paljon kuin Sergei Fedorovilla ja Teemu Selänteellä.

Tilaston kärjet ovat yhtä vähän yllättävät nimet Jaromir Jagr (72), Guy Lafleur (69) ja Gordie Howe (67).

Ylivoimalla syntynyt pömpeli oli toisestakin näkökulmasta historiallinen. Urallaan mahdottoman paljon erilaisia palkintoja voittanut Ovetshkin on tehnyt taalaliigassa nyt viidenneksi eniten kotipelien ylivoimamaaleja (132). Lisäksi kaikkien aikojen ylivoimamaalipörssissä Ovetshkin on kolmosena, vain kolmen osuman päässä Brett Hullin kakkossijasta (265).


PÄIVÄN VIHJE: CHICAGO – TAMPA BAY

Salamapuolustus loistaa ja Andrei Vasilevski seisoo päällään! Onko Chicagolla mitään palaa?