Toronto Maple Leafsin valmennusjohto on päättänyt kouluttaa viime- ja alkukauden KHL-supertähti Mikko Lehtosta NHL-ympyröihin kovalla kädellä.

27-vuotias puolustaja pudotettiin kahden ottelun jälkeen takaisin katsomoon torstain vastaisen yön ottelussa Montreal Canadiensiä vastaan. Päätös on vähintäänkin outo, sillä hiljattain uransa parhaan NHL-ottelun pelannut ja siinä tehot 0+2 kasannut suomalainen sai juuri ylistävät kehut mm. päävalmentaja Sheldon Keefeltä, että supertähti Auston Matthewsilta.

Lehtonen on iskenyt alkukauden kuudessa pelaamassaan ottelussa tehot 0+3, minkä lisäksi myös plusmiinus-sarake näyttää komeasti plussaa (+3). Tehojen puutteesta suomalaisen kokoonpanopaikka ei siis ainakaan jää kiinni.

Toronto voitti ottelunsa Montrealia vastaan lopulta maalein 4-2 puolustaja Jake Muzzinin merkkautettua ottelussa kolme syöttöpistettä. Montrealin puolelta sekä paluun kaukaloon tehnyt Joel Armia että muut suomalaiset Artturi Lehkonen ja Jesperi Kotkaniemi jäivät ottelussa ilman tehomerkintöjä.