Mikko Koivu vastasi tiistai-illan kovimmasta kiekkouutisesta ilmoitettuaan loisteliaan uransa päättymisestä kesken kuluvan NHL-kauden. Taustalla oli, ettei 37-vuotias konkari kokenut enää pystyvänsä pelaamaan vaadittavalla tasolla.

Suomalainen avasi ajatuksiaan lisää Blue Jacketsin etäyhteydellä järjestämässä lehdistötilaisuudessa.

Tunteikas päivä alkoi aamulla Koivun tavattua Blue Jacketsin päävalmentaja John Tortorellan ja GM Jarmo Kekäläisen ja kerrottua näille ratkaisustaan.

– He ottivat asian todella hyvin ja antoivat tukensa. Se antoi itselleni mielenrauhan, että päätös oli oikea. Olen todella kiitollinen heidän tarjoamastaan mahdollisuudesta. Pääsin tänne ja kokemaan jotakin uutta hienossa joukkueessa upeiden joukkuekavereiden kanssa. Kaikki se, miten he pyörittävät tätä organisaatiota, tämä on ollut hieno kokemus, Koivu totesi.

Ajatus lopettamisesta alkoi pyöriä tinkimättömästä asenteestaan tunnetun Koivun päässä kauden kuluessa.

Konkarilta jäi NHL:n koronavirusprotokollan vuoksi sivuun sesongin kuusi ensimmäistä ottelua ja tositoimiin päästessään hän summasi kahdessa ensimmäisessä ottelussaan molemmissa tehopisteen. Pinnat jäivät lopulta Koivun NHL-uran viimeisiksi.

Koivu korostaa, ettei päätös liittynyt millään tavalla Columbukseen joukkueena.

– Haluan tehdä tämän selväksi: joukkuekaverini, valmennustiimi ja seurajohto ovat olleet ensiluokkaisia ja se tässä juuri harmittaa. Nautin todella ajastani joukkueen kanssa ja pelaamisesta näiden jätkien kanssa Tortorellan alaisuudessa. Tämä oli uskomaton kokemus itselleni niin monen Minnesotan vuoden jälkeen, Koivu paalutti.

Koivu pelasi upealla NHL-urallaan kaikkiaan 1035 NHL-runkosarjapeliä summaten niissä 711 (206+505) tehopistettä. 59 pudotuspelin saldo oli 11+17=28.

Suomalaislegenda pelasi seitsemää viimeistä otteluaan lukuunottamatta koko uransa Minnesota Wildin väreissä toimien joukkueen ensimmäisenä vakituisena kapteenina 2009-20.

Koivu kertoi tiistaina haluavansa myös pysyä lajin parissa, kunhan on ensin saanut hetken aikaa vetää rauhassa henkeä.