New York Islandersin maukas 2-0-vierasvoitto paikallisvastustaja New York Rangersista oli merkittävä myös saarelaisten päävalmentaja Barry Trotzille.

Kyseessä oli 58-vuotiaalle valmentajavelholle jo uran 850.voitto NHL:ssä, jolla hän ohitti kaikkien aikojen listalla Ken Hitchcockin nousten rankingin kolmoseksi.

Edellä ovat enää Florida Panthersia nykyään luotsaava Joel Quenneville (931), sekä omilla luvuillaan huiteleva legendaarinen Scotty Bowman (1 244).

Trotz ei ollut ottelun jälkeen aluksi kovinkaan innostunut puhumaan henkilökohtaisesta saavutuksestaan, mutta myöntyi lopulta puristettaessa tunnustamaan sen vetäneen nöyräksi.

– Tuntuu erityiseltä, sillä arvostan valtavasti niin ”Hitchiä” kuin eräitä muitakin joita olen ohittanut ja tietysti myös edelläni olevia, Trotz totesi NHL:n virallisella nettisivulla ja jatkoi:

– Katson heitä ylöspäin, koska arvostan suuresti sitä, mitä he ovat tehneet joukkueilleen, enkä todellakaan koe samaa itsestäni. Siksi tämä tuntuukin välillä hieman kiusalliselta.

Trotz on toiminut NHL:ssä päävalmentajana myös Nashville Predatorsissa (1998-2014) ja Washington Capitalsissa (2014-18).

Capitalsin hän luotsasi Stanley Cup-mestaruuteen 2018.