Edmonton Oilersin ykköskenttään kanadalaisten Connor McDavidin ja Ryan Nugent-Hopkinsin kanssa merkitty Jesse Puljujärvi sai vihdoin hanansa auki myös tämän kauden osalta NHL:ssä.

Pelaaja onnistui latomaan Ottawa Senatorsia vastaan kahden ensimmäisen erän aikana jopa kaksi maalia, kun joukkue kukisti NHL:n surkimuksen 4-2.

Suomalaisen ensimmäinen osuma oli pelin 2-0-maali, ja se näki päivänvalonsa todella härkämäisen ja miehekkään väännön päätteeksi. Oilers-pelurin toinen, pelin 4-0-maali syntyi nuorten maailmanmestarin ohjattua Evan Bouchardin vedon komeasti sisään.

Ottelun ykköstähti kellotti peliaikaa reilut 14 minuuttia (14.34), ja ylivoimavastuuta irtosi kaksi sekuntia päälle minuutin. Kolmesti maalia kohti ampuneen suomalaisen tehotilasto jäi pinnan plussalle.

Dave Tippett oli puhunut hyökkääjästä toimittaja Zach Laingin twiittien mukaan positiiviseen sävyyn.

zach

@zjlaing
dave tippett on playing with the lead: "we were much better tonight than we were the other night. turned over a few pucks in the third but overall we were pretty solid. that's what we were looking for from our group tonight. we knew we were playing a desperate team..."

– Olen puhunut hänen kanssaan melko vähän, mutta hän on hyvä poika. On hienoa nähdä hänet mukana remmissä. Hän on yksi parhaimmista tyypeistämme, ei vain luomaan paikkoja itselle, vaan tekemään paikkoja muille.

Tippett oli mielissään siitä, että suomalainen sai keskiviikkoyönä palkinnon työstään.

– Hänen ensimmäinen maali oli todella tyylikäs osuma, siinä oli upea venyminen.

Öljypaitojen luotsi tiesi kertoa, että jos pinnoja ei putoa, niskaan voi tulla pientä painetta pelaajan toimesta itse.

– On hienoa nähdä hänen kasvojen suuri hymy. Toivottavasti se tsemppaa häntä nyt eteenpäin.

NHL:stä edelleen vakipaikkaa tavoitteleva juhannuksen 2016 ykköskierroksen nelosvaraus on Tippettin mukaan ollut hyvällä asenteella mukana pidemmän ajan. Pelaaja rustasi sopimuksen Oilersiin lokakuun 2020 alussa.

– Tiedän, että monet pelaajat ojensivat häntä kesällä sopimuksen tekemisen jälkeen. Puljujärven sisääntulo on ollut saumatonta.

– Hän on iso kaveri, hän haluaa pitää hauskaa. Jesse hymyilee koko ajan, ja hän sopii pukuhuoneeseen hyvin. Hän nauttii pelaamisesta ja joukkuetovereistaan.

Suomen mestari sekä alle 20- ja alle 18-vuotiaiden maailmanmestari on pelannut taalaliigassa nyt 151 runkosarjan ottelua pistein 19+22=41 (-15). Pudotuspelejä vyöllä ei ole.