Buffalo Sabres-maalivahti Linus Ullmark on ollut sivussa kahdesta joukkueensa viimeisimmästä ottelusta.

27-vuotias ruotsalainen paljastaa nyt Sabresin nettisivulla surullisen syyn poissaololleen: Ullmark kuuli maanantain aamuharjoitusten jälkeen isänsä menehtyneen.

– Ottelua edeltävä aamujää oli todennäköisesti elämäni huonoin. Yleensä kun näin käy, taustalla on jokin tietty asia, kuten esimerkiksi nyt isäni sairaus tai että jotakin pahaa on tapahtunut kotona. Vaistosin jonkin olevan vialla, Ullmark avaa Sabresin nettisivulla.

Ullmarkin isä joutui viime viikolla sairaalaan ja vahti kertoi tarkkailleensa tiuhaan puhelintaan. Tällä kertaa hän huomasi harjoitusten jälkeen äitinsä tavoitelleen.

– Aavistukseni oli oikea. Hän oli soittanut minulle kertoakseen, että isä oli poistunut keskuudestamme iltapäivällä, Ullmark kertoo.

Ruotsalainen oli maanantai-illan ottelussa alun perin torjuntavuorossa, mutta ilmoitti valmennusjohdolle tarvitsevansa tapahtuneen johdosta omaa aikaa.

Ullmarkin isä oli menehtyessään 63-vuotias ja seurasi tarkkaan poikansa NHL-uraa. Hän ei kuitenkaan ehtinyt koskaan paikan päälle Pohjois-Amerikkaan seuraamaan pelejä.

– Vaikka asiat menivät raskaaksi, hän oli aina kiinnostunut joukkuekavereistani ja joukkueesta, sekä siitä miten minulla meni. Se on jotakin, mitä tulen kaipaamaan kovasti, Ullmark toteaa.

Sabresin kausi jatkuu viikonvaihteessa kahdella vierasottelulla Washington Capitalsia vastaan. Ullmark matkusti kamppailuihin joukkueensa mukana.