Juuse Saros lähtee alkavaan NHL-kauteen lähtökohtaisesti Nashville Predatorsin ykkösmaalivahtina pienellä marginaalilla ennen seuralegenda Pekka Rinnettä.

Viidettä kauttaan Predatorsissa aloittava 25-vuotias Saros sijoittuu The Athleticin asiantuntijaraadin arvioissa vasta NHL:n 23. parhaaksi ykkösvahdiksi. Nykymittapuulla todella pienikokoisen, vain 179-senttisen Saroksen kykyjä ykkösvahdin rooliin epäilläänkin asiantuntijapiireissä.

– Pitkään jatkunut vallanvaihto Saroksen ja Rinteen välillä näyttäisi viimein tapahtuvan. Rakastan Sarosta silloin, kun hän pelaa Anton Hudobin -tyyppisessä roolissa. Kun hän pelaa aloittavana maalivahtina, hän näyttää pieneltä. Rinne tulee olemaan parempi tällä kaudella, eräs nimettömänä pysyttelevä GM arvioi.

– En ole hänen faninsa, eikä se johdu hänen pienestä koostaan. Mielestäni Saros on hyvä kakkosmaalivahti. Hänen on pakko todistaa kykynsä. Hän on pelannut kunnollisessa joukkueessa jo pitkään. Hänelle on ojennettu palloa (ykkösvahdin paikan suhteen) jo useamman kerran. Hän ei ole vielä kertaakaan onnistunut tarttumaan siihen, eräs NHL-valmentaja tylyttää.

Saros pelasi viime kaudella uransa ennätysmäärän otteluita runkosarjassa. Suomalaisvahti torjui 40 ottelussa torjuntaprosentilla 91,4 sekä päästettyjen maalien keskiarvolla 2,70.