Edmonton Oilersin tähtipuolustaja Darnell Nurselle on luvassa tulevalla kaudella vielä aiempaakin enemmän vastuuta.

Syynä tähän on ”öljyn” toisen kärkipakin Oscar Klefbomin olkapäävamma, jonka uskotaan pitävän ruotsalaisen sivussa tositoimista todennäköisesti koko kauden.

Helmikuussa Oilersin kanssa kaksivuotisen, cap hitiltään 5,6 miljoonan dollarin suuruisen jatkosopimuksen allekirjoittanut Nurse korostaa kuitenkin myös koko pakiston vastuuta.

– Kun menettää niin tärkeän kaverin kuin Klef, jokaisen jätkän on tehtävä vähän ekstraa. Koska pelaan vasempana pakkina tulee iso määrä tuosta vastuusta minulle. Odotan innolla haastetta, Nurse toteaa Sportsnetille.

25-vuotias kanadalainen on Oilersin kesän 2013 NHL-draftin ykköskierroksen varaus.

Päättyneellä kaudella Nurse summasi 71 runkosarjaottelussa 33 (5+28) tehopistettä. Neljän pudotuspelin saldo oli kaksi syöttöpinnaa.

Nykypäivänä seurataan tarkasti myös puolustajien pistetehtailua, mutta Oilers kaipaa Nurselta tulevalla kaudella lähinnä johtajuutta omalla alueella. Hän ymmärtää tämän hyvin.

– Maaleja, maaleja, maaleja. Niitähän koosteet ovat täynnä ja kaikki haluavat. Se näyttää hienolta sosiaalisessa mediassa eikä vain? Puolustuksellinen osuus tulee kuitenkin aina olemaan iso osa voittamista, varsinkin pudotuspeleissä, Nurse muistuttaa ja jatkaa:

– Jopa Tampan joukkuekin, joka tunnetaan maaleistaan, tuli viime pudotuspeleihin lähes tiukimmalla mahdollisella puolustuksella. Se on yhteinen nimittäjä jokaiselle todella hyvälle joukkueelle.