Vancouver Canucksin GM Jim Benning on antanut viitteitä siitä, että puolustaja Olli Juoleville halutaan isompaa roolia NHL:stä ensi kaudella.

22-vuotias Juolevi on kärsinyt viime vuosina pahoista loukkaantumisista, jotka ovat hidastaneet hänen kehitystään.

– Hänellä ei ole ollut edes yhtä tervettä kesää NHL-varauksen jälkeen, joten hän ei ole päässyt tosissaan työstämään liikettään, Benning kertoi Ottawa Citizen -lehdelle.

Benningin mukaan olisi tärkeää, että Juolevi saadaan mahdollisimman pian takaisin kaukaloon. Kokenut GM uskookin suomalaispakin palaavan Liigaan, jos NHL:n jatkosuunnitelmat eivät pian ratkea.

– Keskustelimme hänen agenttinsa Markus Lehdon kanssa Liigassa pelaamisesta. Lehdolla on tällä hetkellä ryhmä pelaajia, jotka ovat luistelleet ja harjoitelleet Suomessa kahden kuukauden ajan. Jos tilanne etenee siihen joulun jälkeen, että NHL:ää ei pelata tammikuussa, niin sitten Juoleville etsitään joukkuetta, Benning avasi.

Juolevi pelasi viime kaudella AHL:ssä 45 ottelua pistein 2+23=25. Nuori suomalaispakki pääsi myös testaamaan NHL-vauhtia yhdessä pudotuspeliottelussa.

Liigassa Juolevi on edustanut TPS:ää kaudella 2017-18. Silloin hän teki 38 otteluun pisteet 7+12=19.

LUE LISÄÄ AIHEESTA: Vancouver-pomo yllättää – uskoo suomalaisen kärkivarauksensa NHL-paikkaan: ”Sopii farmiliigaa paremmin NHL-kaukaloon