Suomalaishyökkääjä Mikael Granlund on tällä hetkellä yksi NHL:n vapaiden markkinoiden himoituimpia nimiä.

Sportsnetin asiantuntija Emily Sadler arvioi, että Granlund on hyökkääjä Mike Hoffmanin jälkeen koko NHL:n tasokkain sopimukseton pelaaja.

– Niin kuin Hoffman, Granlund on myös joutunut laitahyökkääjänä NHL:n vapaiden markkinoiden sekavaan limboon. Toisin kuin Hoffmanilla, Granlundilla ei ole niin paljoa päätösvaltaa hänen epätasaisista suorituksistaan johtuen, Sadler kirjoittaa.

Sadler uskoo, että viime kaudella 5,75 miljoonan dollarin palkkaa nauttinut suomalaistaituri joutuu tyytymään halvempaan sopimukseen.

– Kun Hoffman tulee saamaan palkankorotuksen, niin Granlundia sen sijaan odottaa tiputus palkkaan, jotta hän voi palauttaa uransa takaisin raiteilleen.

Granlundin ensi kauden osoitteen uskotaan ratkeavan todennäköisesti vasta sitten, kun Hoffman on löytänyt joukkueen NHL:stä.

– Tuntuu siltä, että Hoffman-kilpajuoksussa toiseksi jäävät NHL-seurat kääntävät katseensa nopeasti Granlundin suuntaan. Columbus, New Jersey ja Boston ovat kaikki joukkueita, jotka tarvitsisivat laajuutta hyökkäykseensä, Sadler kertoo.