Kanadan jääkiekkoliitto pitää lokakuun NHL-varaustilaisuuden ykkösenä napatulle Alexis Lafrenierelle loppuun asti ovea auki nuorten MM-kisajoukkueeseen.

– Alexis on parhaillaan New Yorkissa, joten hänen tulisi olla karanteenissa voidakseen saapua Kanadaan. Pidämme kuitenkin keskusteluyhteyttä yllä ja tutkimme edelleen kaikkia mahdollisia vaihtoehtoja. Sanoisin ettei se (Lafrenieren tulo joukkueeseen) ole poissuljettua, Kanadan maajoukkueiden varapuheenjohtaja Scott Salmond totesi torstaina NHL.comin mukaan.

New York Rangersin drafissa nappaama Lafreniere oli viime vuodenvaihteessa MM-kultaa juhlineen ryhmän ykköstähti, mutta ei ole ollut vielä toistaiseksi mukana Kanadan leiriryhmässä.

Rangers on kertonut aiemmin haluavansa ensin odottaa NHL:n ratkaisuja tulevasta kaudesta, ennen kuin se tekee päätöksen antaako se huippulupauksensa Kanadan käyttöön Edmontonissa 25.joulukuuta käynnistyviin kisoihin.

Kanadan takaraja Lafrenieren ilmoittamiselle joukkueeseensa on 6.joulukuuta. Joukkue painii parhaillaan myös muiden haasteiden parissa, sillä koko ryhmä on tällä hetkellä karanteenissa, kun kaksi joukkueen jäsentä antoi tällä viikolla positiivisen koronanäytteen.